"Första Matkriget"

För den som orkar läsa detta så kommer här en helt annan berättelse om första världskriget som jag och en kompis skrev när vi hade VK i skolan :P


Första matkriget

En annan version av första världskriget

 


Det hela började i en helt vanlig klass. Sex av killarna i klassen hade börjat bråka om olika saker. Frans ville t ex få tillbaka sin mattebok från Torleif, Göran var orolig över att Torleif skulle gå om honom i matten. De två allra bästa vännerna Östen & Urban som aldrig under några omständigheter skilde på sig var upprörda för att Robin började bli nära vän med Simon. De sex killarna bråkade dessutom om vilka pennorna skulle tillhöra. Tvisterna mellan dem gjorde att killarna bildade två gäng. Först bildades "trippelalliansen" som inkluderade Göran, Robin och Frans. Lite senare bildade Torleif och Östen & Urban ett gäng som kallades för "ententen".


En dag är Östen & Urban hemma hos Simon. De har med sig godis, som Simon, när Östen & Urban inte ser, snor och äter upp. Östen & Urban upptäcker vad Simon har gjort och kräver att Simon måste börja kontrollera sitt stora ständiga sug efter godis. Han vägrar, och då blir Östen & Urban arga så de förklarar bråk mot Simon. Östen & Urban får hjälp/stöd av Torleif och Simon går till "Stor-Robin" och frågar om hjälp. Robin börjar då gå på gym för att förstärka sin muskulösa kropp och det gör att Torleif känner sig hotad och förklarar bråk mot Robin. Eftersom de två var med i olika gäng så blev de andra medlemmar i gängen också inblandade i bråket. Det tog en vecka för alla killar att gå med i bråket. Den veckan kallade dem för "Svarta Veckan", eftersom att det var en mörk tid i klassen. Frans och Göran stod på Robins sida, de tre kallade sig för "de allierade". En annan kille i klassen, Ture, som inte tidigare hade varit involverad i bråket började nu blanda sig i. Han hjälpte Torleif och Östen & Urban och de kallade sig för "centralmakterna"(eftersom de hade platserna i mitten av klassrummet.) Ytterligare en annan kille, Ivan, ställer sig på "de allierades" sida. Även andra killar i klassen går med i bråket eller blev tvingade till det.


En dag går Torleif fram till Frans matbord och möts av Frans gäng, "de allierade". De börjar diskutera vilt och ett matkrig bryter ut. Matkriget blir ett långdraget gängbråk. Gängen står på varsin sida av matsalen och använder sig av bord och stolar för att skydda sig med, ungefär som en skyttegrav. Ytan mellan gängen kallades för ingenmansland. Bråket som utspelades i den vänstra delen av matsalen varade i fyra timmar. Många blev så nersölade att de inte längre kunde delta i kriget.


I slaget vid salladsbordet lyckades Torleif och hans gäng springa in på Frans område (för att ta över det). Det gjorde att flera i Frans och Torleifs gäng stupade. Efter några minuter tog Frans gäng över området som de hade förlorat. I slaget vid mjölkautomaterna deltog Torleifs gäng mot Görans. Även där stupade många. Lite senare i högra sidan av matsalen utbröt ett matkrig mellan Torleif och Robin som liknade kriget som tidigare utspelades på den vänstra sidan. På Tures område försökte Göran skicka in sina gängmedlemmar för att försöka få kontakt med Robin, men misslyckades.


De började använda metoder som kunde kladda ner flera på en gång, de kastade upp köttfärs i luften mot fiender. De kastade också kokhet ärtsoppa som gjorde fruktansvärt ont om man fick det på sig. För att skydda sig mot ärtsoppan bar de kastruller på huvudena. Över borden och stolarna som de gömde sig bakom, regnade det tacobiffar som gick sönder när de träffade golvet. Många halkade på dem och stupade. Det var vanligt med biffchock som innebar att de blev träffade av så många biffar att de blev avtrubbade och förvirrade.


Redan i början av bråket använde de sig av tomma mjölkpaket som de vek till flygplan och kastade mot motståndarna. De rullade också matvagnar på deras fiender. "Vapen" var inte de enda "motståndet" utan det var även trötthet, rädsla och brist på mat. Strider utkämpades över stora delar av skolan, främst i lag 3,4,5 och 6. Man stred också på skolgården och där använde man cyklar. Cyklarna transporterade mat från en annan skola "USA". När klockan var 19.17 gick den andra skolan, "USA" med i kriget på de "de allierades" sida. En orsak var att "USA:s" cykeltransporter hade sänkts och att "USA" ville få tillbaka pennorna de hade lånat till "de allierade". Samma tid drog sig Robin ur kriget. Klockan 19.18 hade de båda gängen stora framgångar. Centralmakterna satte in små grupper av erfarna mobbare och bråkmakare (som var vänner med Ture) med vattenpistoler och vattenballonger. Det var mycket framgångsrikt. De mobbare som hade krigat mot Robin drog sig tillbaka när Robin slöt fred 19.17, och kunde koncentrera sig mot de andra fienderna. Å andra sidan hade bråkmakarna svårt att få fram vapen och mat.


"De allierade" fick mer styrka när "USA" gick med i kriget, och till slut segrade de. Torleif drog sig ur kriget och 19.18 tvingades Torleif till vapenstillestånd (avtalet om vapenstillestånd undertecknades i lekbåten i skogen utanför pingishallen).


Ett fredsavtal skrevs under på volleybollplanen 19.19. Torleif måste lämna alla områden han ockuperat. Han fick även lämna ifrån sig de cyklar och mjölkpaketsflygplan, han fick inte heller ha en "armé" på mer än 10 bråkmakare. I den så kallade krigsskuldsparagrafen slog det fast att det endast var Torleifs fel att kriget brutit ut (det var han som hade gått fram till Frans matbord), och att han skulle betala ett stort krigsskadestånd (väääldigt många sudd) till "de allierade". För att bevaka freden bildades det 19.19 en organisation kallad Nationernas Förbund, NF.


NF fick inte så stor betydelse som vissa hade hoppats. Främst för att den andra skolan,"USA", inte ville gå med.


Detta var sagan om Första Matkriget. Gjord av Olivia Karlsson och Amanda Bodmer 9E, HT-2007.




Jepp, hehe. Säg vad ni vill men vi hade roligt när vi skrev i alla fall :D

 


Kommentarer
Postat av: Patricia

hahah, man förstod ju lite i alla fall ;)

2008-12-01 @ 17:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0