Halmstad

Tjenare.

Fasen vad det är gött med en syrra som har körkort! Idag stack jag och min käre syster amanda till halmstad efter att hon hade slutat vid cirka 14.15. I halmstad letade vi efter julklappar till våra föräldrar och till varandra. Vi hittade båda till varandra men vi hade lite svårt till våra föräldrar. Alltså man vet inte vad dom vill ha, vad ska man egentligen köpa till dem som de ska kunna använda och bli nöjda över. Visst de säger att det är tanken som räknas men man ser ändå i deras ögon att de inte är riktigt nöjda och då får man dåligt samvete för att man inte la ner tillräckligt med tanke bakom det. Jag förstår inte hur jag ska kunna hitta klappar till alla, det är ju faktiskt bara ca 16 dagar kvar till självaste julafton!

I alla fall så gick det inte så bra med klappsökningen som ni kanske förstod. Men jag hittade en jättefin klänning på H&M som var rätt kort, lila i glansigt tyg och med en rosett på framsidan. Jag ska ha på den antingen på julafton eller på nyår. Det blir antagligen på julafton eftersom jag ännu inte vet vad jag ska göra på nyår. Det händer absolut ingenting och man orkar inte dra till tullbron som alltid, det är alltid bara en massa fyllon där och det blir så sjukt tråkigt i längden. Jag vill självklart vara med min älskade pojkvän men vi vet inte vad vi ska hitta på. Hans familj brukar vara hos några vänner men dit vill inte han hänga med och min familj ska nog till några andra kompisar men dit ska inte min syster hänga med så då vill inte jag heller. Jag börjar få lite panik över detta, vad tusan ska man göra?!

Aja, detta var inte ett så intressant inlägg, som de flesta, så nu ska jag gå och lägga mig så att ni slipper fler av dessa :)

Rock on Girl


Brittan

Hej igen :)

Efter pysslet så tittade vi på dokumentärfilmen om Britney Spears och jag måste medge att den faktiskt var riktigt bra och även ifall det tar emot så var den riktigt intressant :) Vi kommer nog aldrig att förstå riktigt hur hon har det men jag dömer verkligen inte henne och jag tycker inte att hon är töntig längre. Om man tänker efter så tror jag att jag hade varit värre om jag hade suttit i hennes sits. Hon är egentligen riktigt proffessionell när man tänker på allt som hon har gjort och särskilt när man tänker på hur gammal hon var när hon började. Jag tänker inte döma henne mer och även ifall hon inte har den bästa sångrösten så dansar hon riktigt bra och hon har en skön inlevelse i allt hon gör :)

Tårtan

'
Så här såg då tårtan ut som mamma hade gjort till pysslet, ett väldigt lyckat jobb mamma :)

Julpyssel

Hejsan

Efter matchen kom jag hem till ett hus med mina kusiner, deras föräldrar och Lina (en av kusinernas tjej). Kusinerna satt i soffan och tittade på familyguy och resten satt vid bordet bakom, pratade, åt småpajer som mamma hade gjort och drack glögg. Jag blev erbjuden glögg men jag nöjde mig med en paj som förresten var riktigt god. Jag kände inte riktigt för att dricka glögg efter en två timmars match :P
  Efter detta blev det mat, lax med kanel å apelsin, klyftpotatis och en väldigt god kall sås med bland annat honung, yummie. Det var väldigt trevligt, även ifall det kändes som om jag skulle somna i maten ibland :p. Efter maten plockade jag fram alla pysselsaker som vi alltid har använt :). Sedan började vi pyssla, ungsomarna gjorde varsin "luxury angel" från panduro, mammorna gjorde varsin ulltomte och papporna gjorde knäck precis som alltid :)

Kanske verkar konstigt men detta är en riktig jultradition, är bara ledsen att inte Anton kunde vara med och ta del av denna fantasktiska traditionen. Stackarn ligger hemma i halsfluss, det känns som det var flera år sedan jag träffade honom, älskar dej <3. Men vi har sparat din ängel så du ska få göra den nästa gång du kommer hit :D
 Tråkig som jag är så gick jag och la mig några timmar efter att vi hade fikat. Fikat bestod av en tårta som var riktigt god :)

Hej svejs

Kullavik-Falkenberg

Hejsan :)

Igår hade vi match mot kullavik och vi hade bestämt oss att den här gången skulle vi verkligen vinna! På vägen dit satt jag, Lubna, Mubina och Fatima alla i baksätet och sov, började bra:P När vi kom fram var det sjukt kallt och alla skyndade sig in i omklädningsrummet. När vi skulle börja värma upp märkte vi hur sliten och sjukt dålig salen verkade vara. Plankorna var tejpade på kanterna, korgarna var sletna och vi höll på att glida på golvet hela tiden, det bådade inte så gott. Men när vi sedan började skjuta och dribbla lite på planen så kom vi in i det och vi var redo att spela =)

Så började maatchen och vi ledde tåv hela perioder, men sedan i halvtidsvilan så verkade det som att kullavik bytade teknik. Vi hade redan fått en tjej utfoulad och efter bara några minnuter in i den tredje perioden(tror jag) så stukade en annan tjej foten så hon kunde inte spela mer. Vid den tiden så hade vi bara e avbytare och då fick en tredje tje en nagel i ögat så hon var tvungen att gå av planen, nu hade vi ingen avbytare på ett tag. Då händer det som inte får hända, en andra tjej blir utfoulad och den skadade tjejen måste komma in. Nu hade vi absolut ingen avbytare och kullavik går om oss med ca 10 poäng(5 mål). Vi kom ikapp två poäng men sedan får jag ett knä i magen, svimmar av och får svårt att andas. Då var de bara 4 på plan men de gav gärnet och fixade så att vi bara förlorade med 4 poäng, mycket cred till er<3<3 Jag blev så sjukt arg på domarna (iallafall den ena domaren) han såg aldrig när de foulade oss men gav oss fouler hela tiden. Till och med våran tränare som vanligtvis inte vill klaga på domarna och har medlidande för dem sa att domaren missade väldigt mycket. Btw domaren som vi klagade på var typ en gammal gubbe som inte såg någonting, han fick typ fråga den andra hela tiden även ifall den andra var några meter ifrån där det hände, icke bra.

På kvällen efter matchen fick vi världens sötaste sms av våran tränare (som bara snackar eng):
"Olivia, you played great, and with alot of heart today!! Thank you! (och en glad "animerad" smiley) take care!
Lavelle"

Så sjukt gulligt av honom, jag vet inte om alla fick samma men jag tror det, vi älskar dej Lavelle <3<3

BYE =}

Tjejkväll

Hej allihop.

I fredags var det basketträning och sedan en helkväll med tre av de bästa tjejerna i mitt liv. Först blev det pizza. Vi hade lite svårt att bestämma pizzeria och eftersom det var så fullt på entill så fick det bli Hawaii. Det visade sig vara väldigt bra eftersom alla blev trötta efteråt så det var inte så långt hem till mig :) Jag fick skjutsa fatma hela vägen och även ifall hon verkligen inte är tung så blev jag extra trött :P

Sedan skulle vi titta på filmerna som Fatima och Mubina i och för sig redan hade tittat på. Fatima bestämde att vi skulle titta på "all boys love Mandy Lane" först, vilket resulterade i ett fiasko. Alla tyckte att den var sjukt dålig så jag fattar verkligen inte varför hon valde att vi ens skulle titta på den. Så sjukt löjlig film, vi snabbspolade typ igenom hela för att komma till slutet så snabbt som möjligt, riktigt löjlig :S

Efter den så blev det lite bättre, även ifall Lubbie var tvungen att dra efter typ halva:( Nästa film var "Barnhemmet" som var såå mycket bättre. Det var inte en skräckis som man hoppade till i men det var en väldigt bra gjord film utan för många specialeffekter. Den drog liksom ut på spänningen så att man inte fick perioder där allting bara stod still :) Jag förstår inte varför spanjorerna är så bra på skräckisar.

Det var lite onödigt av oss att köpa så mycket godis, menmen det är sånt som händer. När kvällen var slut så hade vi knappt rört godiset och chipsen var bara "toppade". Men vi hade riktigt roligt ändå :)

Kram på er alla <3



Hahah



Ni hjälper till att förgylla en mulen dag :D

.......

Hej.

Idag har det inte hänt mkt roligt. Det vars jukt kallt att jobba ute i skolan och vi kom typ ingen vart för att ingen orkade jobba.
   Det var dock ett litet ljust ögonblick som var lite roligt på morgonen. Dagen innan så hade jag frågat vår lärare hur vi skulle kunna bli sveriges mest miljövänliga skola, vilket de eftersträvar, om han skulle köra bil ner till matsalen hela tiden, som inte alls är så himla långt. På morgonen idag när alla samlades i klassrummet så sade han att han hade en rolig nyhet för mig. "alla tittar på mig och ser ut som frågettecken, inklusive jag". Han hade gått till skolan(han bor nämre än mig och jag cyklar). Fatta att jag belv chockad, men jag antar att allt är möjligt om man verkligen försöker :D

Hej Då =}

Painful !


Så här såg man då ut efter att mamma var klar med att dra ut slingor :P

Hair

Here I am again

Nu är äntligen den tunga plågan slut, jag har slingat håret. Varför ska det göra så jäkla ont att slinga håret, här passar verkligen ordesråket, "vill man vara fin får man lida pin", in. Man borstar håret hela tiden men det kommer ändå en massa tover när man sätter på hättan och börjar dra ut håret. Jag trodde nästan för en sekund att jag skulle slå till mamma som slingade håret åt mig.

Men själva signingen var ändå inte värst utan det var när hon skulle ta bort hättan, fy f*n! Hon skulle egentligen ha kammat håret samtidigt som hon drog av den, men nej. Hon sa att det antagligen skulle vara lika lätt att bara dra av den eftersom jag har så tunnt hår, jag säger bara att om jag hade tänkt det innan så slog jag verkligen till henne nu. Jag trodde nästan att allt hår skulle följa med, jag kommer ALDRIG att låta henne göra så igen jag klipper hellre kort hår än att hon ska få göra så en enda gång till, satan vad det gjorde ont!

Lämnar er nu med ett, för tillfället, smärtfritt sinne :]

Bygg :)

Idag var det byggdag i skolan, jag har slutat APU för att jag hellre vill hålla på med våra stugor :)  Våran grupp låg näst sist när vi började men mot slutet så tror jag nästan att vi gick om. Ifall vi inte gjorde det så var det på grund av att vi alltid får en massa problem. Den här gången var det några andra som hade mätt fel så att vi fick, mäta, såga och tälja en massa. Den andra klassen hade inte heller sågat de golvbrädorna som låg inne i stugan i rätt längd så det fick vi också såga till :/. Men när man har en så bra och rolig grupp som jag så går allt som en dans (:S). I slutet gick det mkt snabbare, vi vet inte varför men vissa sa att det var för att en i gruppen hade dragit (Albin). Jag vet att det inte låter så logiskt att det skulle gå snabbare om vi var färre men jag tror nästan att det gjorde det :P (ledsen Albin).

Som sagt så håller vi på att lägga golv, men ärligt talat så fattar jag inte hur allt ska få plats i den lilla stugan. När vi lade golvet så gjorde vi toaletten för sig eftersom det skulle vara nersänkt där. När man sedan ställde sig där fattade man inte hur en dusch, en toalett och ett handfat skulle få plats där. Det kändes nästan som vår minsta toalett och där har vi inte ens en dusch, och det skulle inte få plats heller. I och för sig är det ju yrkespersoner som har ritat upp det så jag antar att de måste ha tänkt ut hur det ska vara (hoppas jag).

Det som Albin gjorde som jag tycker var jättebra, även ifall det var lite slöseri med tid, var en pall till ingången. Ni förstår det är ett ganska högt steg för att komma in i stugan så han tyckte att det var jobbigt att gå in och ut. Lite komiskt att just han klagade på det eftersom han är längst i gruppen:P När han var klar med den så sade han att han hade gjort den för Sai som är den kortaste i gruppen, så snällt ;)

Det var ett litet utdrag av vad som hände idag på bygg, jag var dock väldigt glad att jag var inne i stugan eftersom det började hagla rätt rejält :o   Hej Då <3     
                                    
Robin :)                                        Toaletten :S                    Robin bröt av sin kniv :P

GOD NATT

God natt alla kära vänner, nu ska jag gå och lägga mig, har haft en väldigt rolig dag och jag hoppas att alla kommer somna lika skönt som jag... Sleep tight

OMG !

Hejhej :D

När jag och Lubbie var på klitte idag så var det några sjuuuukt jobbiga killar som glodde på oss hela tiden! Vi hade börjat spela lite volleyboll, då kom typ tre killar och den ena frågade om vi skulle spela mycket längre, då sa vi att vi antagligen skulle spela ett tag till. Killen som hade frågat stack iväg men de andra två stannade kvar och varje gång bollen kom till dem frågade de om vi var klara snart, HALLÅ vi säger till när vi är klara, fatta! Till slut var vi ju klara och då tog de nätet direkt. Vi gick och fikade å snackade lite med min syssling, som jobbar där. Sedan visste vi inte vad vi skulle göra så vi väntade i typ 10 min sedan var det ledigt igen så vi började spela.

Efter någon minut så kom det ett gäng på kanske 5 eller 6 killar och börja hålla på i bassängen. Vi märkte hu de tittade lite då och då mot vårat håll men de sa aldrig något. De gick upp ur vattnet och åt, men de fortsatte hela tiden att kolla mot vårat håll, det var sjukt irriterande. Om de ville ha nätet eller nåt så kunde de la bara säga något, så jag å lubbie fortsatte att spela och dom fortsatte att glo, det var nästan som att de turades om att titta.

Till slut gick de in i omklädningsrummet så jag och lubbie spelade lite till men sedan gick vi in i ångbastun. Vi snackade om hur sjukt jobbiga dom killarna var och att det var skönt att de stack. Smart som jag är säger jag då att det hade varit sjuuukt pinsamt om alla hade kommit in då när vi satt där. Och rätt som det är så öppnas dörren och två av dem kommer in. Jag å Lubbie tittade på varann men jag tänkte att det inte var så farligt med bara två stycken, ofta de skulle göra något. Men just som jag tänker det så vad händer inte då, jo dörren öppnas igen och in kommer resten av killarna och tar upp typ alla platser som finns kvar och där sitter jag och Lubbie inträngda och känner hur de tittar lite då och då medan de snackar som fan.  Så himla jobbigt och pinsamt, vi vågade knaptt snacka med varandra :S:S


Puss hejs <3

Basket

Nu är det dags att göra sig iordning för träning. Är verkligen inte på humör har så himla ont i huvudet, jag hoppas att mina tjejer kan muntra upp mig <3



Alltid den roligaste tjejen :D

HJÄLP

Alltså jag är i stort behov av hjälp med den här bloggen jag vet inte hur man gör någonting!
För det första, hur lägger man in kategorier och hur gör man den lite snyggare????!

                                                     ................

Jag


Tänk om man kunde ha sånt hår lite oftare :/

"Första Matkriget"

För den som orkar läsa detta så kommer här en helt annan berättelse om första världskriget som jag och en kompis skrev när vi hade VK i skolan :P


Första matkriget

En annan version av första världskriget

 


Det hela började i en helt vanlig klass. Sex av killarna i klassen hade börjat bråka om olika saker. Frans ville t ex få tillbaka sin mattebok från Torleif, Göran var orolig över att Torleif skulle gå om honom i matten. De två allra bästa vännerna Östen & Urban som aldrig under några omständigheter skilde på sig var upprörda för att Robin började bli nära vän med Simon. De sex killarna bråkade dessutom om vilka pennorna skulle tillhöra. Tvisterna mellan dem gjorde att killarna bildade två gäng. Först bildades "trippelalliansen" som inkluderade Göran, Robin och Frans. Lite senare bildade Torleif och Östen & Urban ett gäng som kallades för "ententen".


En dag är Östen & Urban hemma hos Simon. De har med sig godis, som Simon, när Östen & Urban inte ser, snor och äter upp. Östen & Urban upptäcker vad Simon har gjort och kräver att Simon måste börja kontrollera sitt stora ständiga sug efter godis. Han vägrar, och då blir Östen & Urban arga så de förklarar bråk mot Simon. Östen & Urban får hjälp/stöd av Torleif och Simon går till "Stor-Robin" och frågar om hjälp. Robin börjar då gå på gym för att förstärka sin muskulösa kropp och det gör att Torleif känner sig hotad och förklarar bråk mot Robin. Eftersom de två var med i olika gäng så blev de andra medlemmar i gängen också inblandade i bråket. Det tog en vecka för alla killar att gå med i bråket. Den veckan kallade dem för "Svarta Veckan", eftersom att det var en mörk tid i klassen. Frans och Göran stod på Robins sida, de tre kallade sig för "de allierade". En annan kille i klassen, Ture, som inte tidigare hade varit involverad i bråket började nu blanda sig i. Han hjälpte Torleif och Östen & Urban och de kallade sig för "centralmakterna"(eftersom de hade platserna i mitten av klassrummet.) Ytterligare en annan kille, Ivan, ställer sig på "de allierades" sida. Även andra killar i klassen går med i bråket eller blev tvingade till det.


En dag går Torleif fram till Frans matbord och möts av Frans gäng, "de allierade". De börjar diskutera vilt och ett matkrig bryter ut. Matkriget blir ett långdraget gängbråk. Gängen står på varsin sida av matsalen och använder sig av bord och stolar för att skydda sig med, ungefär som en skyttegrav. Ytan mellan gängen kallades för ingenmansland. Bråket som utspelades i den vänstra delen av matsalen varade i fyra timmar. Många blev så nersölade att de inte längre kunde delta i kriget.


I slaget vid salladsbordet lyckades Torleif och hans gäng springa in på Frans område (för att ta över det). Det gjorde att flera i Frans och Torleifs gäng stupade. Efter några minuter tog Frans gäng över området som de hade förlorat. I slaget vid mjölkautomaterna deltog Torleifs gäng mot Görans. Även där stupade många. Lite senare i högra sidan av matsalen utbröt ett matkrig mellan Torleif och Robin som liknade kriget som tidigare utspelades på den vänstra sidan. På Tures område försökte Göran skicka in sina gängmedlemmar för att försöka få kontakt med Robin, men misslyckades.


De började använda metoder som kunde kladda ner flera på en gång, de kastade upp köttfärs i luften mot fiender. De kastade också kokhet ärtsoppa som gjorde fruktansvärt ont om man fick det på sig. För att skydda sig mot ärtsoppan bar de kastruller på huvudena. Över borden och stolarna som de gömde sig bakom, regnade det tacobiffar som gick sönder när de träffade golvet. Många halkade på dem och stupade. Det var vanligt med biffchock som innebar att de blev träffade av så många biffar att de blev avtrubbade och förvirrade.


Redan i början av bråket använde de sig av tomma mjölkpaket som de vek till flygplan och kastade mot motståndarna. De rullade också matvagnar på deras fiender. "Vapen" var inte de enda "motståndet" utan det var även trötthet, rädsla och brist på mat. Strider utkämpades över stora delar av skolan, främst i lag 3,4,5 och 6. Man stred också på skolgården och där använde man cyklar. Cyklarna transporterade mat från en annan skola "USA". När klockan var 19.17 gick den andra skolan, "USA" med i kriget på de "de allierades" sida. En orsak var att "USA:s" cykeltransporter hade sänkts och att "USA" ville få tillbaka pennorna de hade lånat till "de allierade". Samma tid drog sig Robin ur kriget. Klockan 19.18 hade de båda gängen stora framgångar. Centralmakterna satte in små grupper av erfarna mobbare och bråkmakare (som var vänner med Ture) med vattenpistoler och vattenballonger. Det var mycket framgångsrikt. De mobbare som hade krigat mot Robin drog sig tillbaka när Robin slöt fred 19.17, och kunde koncentrera sig mot de andra fienderna. Å andra sidan hade bråkmakarna svårt att få fram vapen och mat.


"De allierade" fick mer styrka när "USA" gick med i kriget, och till slut segrade de. Torleif drog sig ur kriget och 19.18 tvingades Torleif till vapenstillestånd (avtalet om vapenstillestånd undertecknades i lekbåten i skogen utanför pingishallen).


Ett fredsavtal skrevs under på volleybollplanen 19.19. Torleif måste lämna alla områden han ockuperat. Han fick även lämna ifrån sig de cyklar och mjölkpaketsflygplan, han fick inte heller ha en "armé" på mer än 10 bråkmakare. I den så kallade krigsskuldsparagrafen slog det fast att det endast var Torleifs fel att kriget brutit ut (det var han som hade gått fram till Frans matbord), och att han skulle betala ett stort krigsskadestånd (väääldigt många sudd) till "de allierade". För att bevaka freden bildades det 19.19 en organisation kallad Nationernas Förbund, NF.


NF fick inte så stor betydelse som vissa hade hoppats. Främst för att den andra skolan,"USA", inte ville gå med.


Detta var sagan om Första Matkriget. Gjord av Olivia Karlsson och Amanda Bodmer 9E, HT-2007.




Jepp, hehe. Säg vad ni vill men vi hade roligt när vi skrev i alla fall :D

 


Några tråkiga saker om mig

  • Jag älskar Disney Chanell Original filmer, jag kan titta på en dagar i streck.
  • Jag tittar på DCH generellt och tycker att det är riktigt bra.
  • När jag inte har något att görabörjar jag skriva på olika noveller
  • Jag gillar att larva mig och hatar att vara seriös
  • Har läst sista Harry Potter boken på både engelska och svenska
  • Skriver upp saker som jag redan har gjort i min almanacka för att det ska se ut som att jag har fullt upp.
  • Sitter och skriver här så fort jag får chansen
  • Skriver riktigt dåligt på min blogg och låtsas att det finns någon i världen som gillar att läsa den.

Albin "Ghetto" Altnäs


Han intalar sig att Ringsegård city är Ghetto "keep on dreaming dude"

"Crazy" Thaughts

Hejsan hejsan.

1 Okej jag har tänkt på en sak, varför blir julkalendrarna bara dåligare och dåligare? Jag menar vem minns inte Greveholm, Pelle Svanslös, Kaspar i Nudådalen, Ronny och Julia m.fl. Och nu kommer det kalendrar som Allram Est, En Decemberdröm och Håkan Bråkan, Hur roliga är de egentligen? Jag kan medge att jag gillade En riktig jul och LasseMajas Detektivbyrå, speciellt den förstnämnda, då trodde jag verkligen att det skulle komma lite bättre kalendrar men så kommer denna, Skägget i Brevlådan med tre vuxna som huvudpersoner, har dom inte fattat att ingen bryr sig om hur bra ungarna spelar bara det är trovärdigt.
   Nu kanske det är så att det finns personer som gillar Anders och Måns men jag tycker inte att två komiker som inte ens är särskilt bra ska vara två av huvudpersonerna. Hur många ungar vet vilka dem är? Och varför ska man alltid ta några kända svenska skådisar som ska visa sig lite då och då? Det är bara keligt.

2 Varför blir killar kallade för bögar om de lyssnar på sk. "tjejmusik" och vad är det som klassas som det, smörsångare, tjejer som sjunger pop mm. De flesta som sjunger den här sortens musik brukar ha bra och go röst att lyssna på så varför ska då inte killar få njuta av det utan om de ska slippa bli retade så ska de lyssna på riktigt hård musik eller Rap som kränker allt och alla (särskilt tjejer) ?!?


Jag bara satt och tänkte lite, det är antagligen helt osammanhängande menmen sånt som händer ibland.

HEJDÅ

RSS 2.0