Center Stage

Idag tittade jag på center stage när jag inte hade nåt annat att göra. Den e riktigt bra och jag älskar hur Rachele Brooke Smith ser ut i filmen, hon är otroligt söt och sexig, om man ändå kunde sett ut så. Dessutom känns hon helt naturlig:) Har du inte sett filmen och gillar dansfilmer så ,åste du se den!!!

Svininfluensa

Hej!

Har varit ledig hela dagen idag och kommer vara ledig hela dagen imorrn :D Visst låter det kul, men faktum är att det bara är just bygg så det är inga andra som e lediga så jag sitter typ hemma och ruttnar!!!! Anledningen till att vi är lediga är för att fyra elever och tre lärare tros ha svininfluensan. Detta tror jag inte ett dugg på utan jag tror att det är samma bakterie som alltid kommer när skolan börjar. Jag menar det brukar ju alltid vara en massa personer som blir sjuka, ont i halsen, feber etc när alla träffas efter lovet. MEN NEJ  nu när ryktet om den nya infunsan är här så ska alla såklart tro att det är den som alla insjuknar i.
 Jag själv har ont i halsen och bara för någon dag sen hade jag feber, det är exakt samma som de "smittade" har känt så om jag fortfarande har ont i halsen på måndag så får inte jag komma till skolan pga smittrisk. KOM IGEN!!!! Jag orkar fasen inte vara hemma när ingen annan är det, menmen antar att man får vara glad över att dom tar det försiktigt.

Så jag kommer vara tillgänglig ända till på måndag så vill nån hitta på nåt, just call :P

A-betong

Var på A-betong idag där de informerade om hur det kommer gå till när vi ska praktisera där så småning om. Det var inte alls som jag hade tänkt mig, mycket större och mycket mer maskiner än vad jag trodde det skulle vara. Det var inte heller så många anställde som jag hade trott.
  Det visade sig att även ifall vi kommer vara tre där samtidigt så kommer vi typ inte se varandra på hela dagen eftersom alla ska jobba på olika ställen. För det är jag riktigt nervös eftersom jag inte är så bra på att snacka med såna som jag precis träffat, och eftersom jag inte vet så mycket om betong och armering kommer det vara jättenervöst när jag tilldelad något jag ska göra som jag inte alls förstår, hoppas bara att jag får några snälla att arbeta med så att jag inte behöver skämmas :S Men det kommer säkert bli jättebra :)

Bröllop

För någon vecka sedan var jag och Anne på bröllop och som present köpte vi en ugnsform och gjorde ett par choklad cupcaked med hallon frosting :) Får väl tillägga att det var ett pakistanskt bröllop så det var lite svårt att veta exakt vad man skulle köpa, särskilt eftersom systern till bruden, vår kompis, sa att vi typ kunde lägga ut en 50-lapp var. Skulle inte bli så exklusivt precis. Men här kommer iallafall några bilder på hur cupcaksen blev. Försök att inte dregla för mycket över datorn  :P




Just Married


                                     
                                      Inuti en prov-cupcake :)


Bröllopsparet <3

Så SEGT

Har just nu håltimma i skolan, började rasten 11.35 och den är inte slut förrän 14,30. Det är så himla segt för efter rasten har vi bara idrott och det har man helt tappat sugen för nu. Måste säga att sugen har slutat lite för att jag har riktigt ont i halsen och vill verkligen inte bli sjuk just nu, annars kommer jag komma så himla mycket efter i skolan och tror inte att jag klarar komma ifatt. Så jag kommer skippa idrotten, men måste dra dit och säga det till min lärare för jag har inte hans nummer. Han komme antagligen tvinga mig att gå en runda menmen hellre det att ta ut sig så mycket att man ligger i sängen i några dagar.

Men nu ska jag till stan med lubbie och bina, det orkar man i vilket tillstånd man än är i :)

See ya

Jag och Vänner :)

Lite pics på mig och mina närmsta vänner


Skolan

Nu har man börjat komma in i skolan och jag kan inte säga att det är något jag längtat efter. Idag hade vi första lektionen med estet bild. På sistone har jag kommit ifrån målningen, jag tror inte ens att jag nånsin skrivit något om att jag gillar att måla på min blogg. För er som inte visste det innan så älskar jag att måla och skapa olika saker, det enda som begränsar mig är min fantasi och kunskap som båda ibland inte är tillräckliga. Det bästa med att sitta och rita är att man kan träda in i en helt annan värld. Det är precis som när man sitter och skriver, man bara gömmer sig i sitt eget huvud och skapar det man allra helst vill. Iallafall så började vi med estetisk verksamhet idag. Vi hann inte göra så mycket utan fick mest information om hur kursen var uppbyggd etc. Det vi skulle börja med var att fixa en mapp som vi skulle ha alla våra arbeten. Den bestod av två A3 papper som vi häftade ihop. Vi skulle inte lägga ner så mycket arbete på den så jag målade bara några träd och en bäck. Sedan fick vi den första uppgiften, som var att välja en målning i en av hennes konstnärsböcker och göra ett kollage (klippa och klistran). Jag valde en målning av picasso som inte såg så jätte komplicerad men som ändå fångade mitt intresse :) Det enda jag hann göra var att skissa upp hur det skulle se ut och klippa ut lite färg från tidningar :P Men jag känner på mig att det kommer blir riktigt kul :D

Final destination

Okej, är det nån som tkr att final destination e läskiga???  jag har precis sett alla tre och måste säga att de blir typ bara sämre och sämre,  inte alls som det står att de blir bättre och läskigare :O tycker att dom e jättemesiga, det är alltid exakt samma sak, någon som ser allt som kommer hända, vaknar ur "drömmen" och berättar sen för alla som tror att personen e helt galen, några klarar sig men dör sedan en efter en. Tycker nog att tvåan är bäst, vet inte varför men den var bara det, tilltalade mig på nåt sett. Men kan ju verkligen inte säga att de är läskiga på någon nivå över huvud taget.
    Något jag bara kom och tänka på nu efter att ha sett alla tre direkt efter varandra.

Kalas :)

Nu e det dags för kalas :D

På måndag är det mammas födelsedag och självklart kan hon ju inte fira det på en måndag utan har kalaset idag istället. För första gången någonsin kommer båda min kusiner med respektive, typiskt nu när man gjort slut med sin pojkvän. Så jag och min syster kommer vara de enda på kalaset utan respektive, men vi har ju varandra :)<3  På menyn är det grillad kycklingfilé marinerad med pappas "hemliga" resept (det som finns tillhands:P) med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt har mamma bakat två helt underbart doftande chokladtårtor (bild kommer imorrn). Det är choklad rätt igenom och måste säga att det vattnades rätt rejält i munnen när hon bakade dem, nästan så att man tänkte gå fram och sno lite:P

Men nu kommer de första gästerna, mormor och morfar som vanligt, så ska gå nu:) Ha en bra kväll, jag vet att jag kommer ha det.

Intervju

Hejhej

För någon dag sedan blev jag intervjuad av min lärare på ett café i stan. Det var sjukt pinsamt och ännu pinsammare blev det när han sa att han skulle spela in hela skiten! Jag var så himla nervös att jag till och med, detta e väldigt töntigt, bad min kompis att ringa mig så jag kunde låtsas att nät akut hade hänt:P Men som tur var behövde hon inte göra det utan intervjun pågick inte ens till det klockslag då jag hade bett henne ringa utan det tog slut fort och frågorna var rätt lindriga och lätta att svara på:) Här e intervjun om nån orkar läsa den, lägger mest upp den för min egen skull så att jag inte behöver oroa mig för att den ska försvinna från datorn. Kan va kul att titta på nån gång framöver :)


Intervjun:

1. Ålder: 17_år

2. Kön: X flicka pojke

3. Bostadsort:

X stad

tätort

 landsbygd

4. Etnicitet:

X Minst en förälder uppväxt i Sverige

 Båda föräldrarna uppväxta utomlands

5. Social tillhörighet

grupp "högutbildad"

Xgrupp "medelutbildad"

 grupp "lågutbildad"

6. Familjetyp:

X kärnfamilj  enföräldersfamilj  växelvis boende  annan familjetyp,_______________________

6b. Antal syskon (även halv- och bonus-) som spelar roll i vardagen:____1___stycken

7. Intervjuarens beskrivning av ungdomens skolsituation:

8. Intervjuarens beskrivning av ungdomens fritid:

9. Intervjuarens beskrivning av ungdomens mediebruk:

10. Intervjuarens beskrivning av ungdomens syn på arbete och arbetsliv:




Intervju med en flicka på 17-år gjord den 4:e augusti 2009 av Lars Gunnarsson

1. Vilken insikt har dina föräldrar i din utbildning? Är de intresserade?

Elev: Ja, de är intresserade. De frågar mycket och försöker ta reda på vad jag tänker. Men annars låter de mig göra som jag vill.


2. Vad har du för fritidsintressen?

Elev: Jag spelar basket och är mycket med kompisar. Basket utövar jag 3-4 gånger i veckan, så det tar upp mycket av min fritid.

Lars: Men du har skoj på fritiden?

Elev: Ja, det har jag.


3. Hur kom det sig att du valde den inriktning som du går?

Elev: Först hade jag tänkt mig estetisk bild för att jag älskar att måla, men så skulle vi göra ett arbete i skolan och då valde jag och en kompis att skriva om byggprogrammet och kollade på Varbergs praktiska och där fanns inriktning måleri. Så jag tänkte först gå ett år här på byggprogrammet i Falkenberg och sen försöka söka in på praktiska i Varberg. Men sen när jag gått på bygg i ett år så har jag insett att det är bygg som jag vill fortsätta att inrikta mig på.

4. Hur tänkte du i årskurs nio när du valde bygg? Det är ju majoritet av killar som söker.

Elev: Jag hade tänkt på väldigt många program, men jag gillar pratiska arbeten och gillade slöjden i skolan.  Jag har även hjälpt pappa mycket med renoveringen hemma och det tyckte jag var roligt så det föll sig naturligt.

5. Kan man säg att dina föräldrar gjorde valet åt dig?

Elev: Nej, det kan man inte göra.


6. Vad har dina kompisar sagt om ditt val?

Elev: De flesta tycker att det är häftigt i och med att det inte är många tjejer som väljer byggprogrammet. Mina vänner tycker att jag är modig.


7. Hur är killar mot dig i skolan?

Elev: Jag tycker att de är schyssta. Jag var nervös först att de skulle skämta mycket, men det har de inte gjort.

8. Hur trivs du i skolan?

Elev: Jag trivs jättebra. Det gör väldigt mycket att det är en annan tjej i klassen, så slipper jag vara ensam tjej.

Lars: Ger det en trygghet?

Elev: Ja, det gör det.


9. Hur är gemenskapen i klassen?

Elev: Jag tycker att det är bra med en liten klass, det blir bättre gemenskap och det blir inte lika lätt uppdelat.

Lars: Saknar du att gå på en stor skola?

Elev: Nej, det gör jag inte. Jag tycker att det fungerar jättebra med en liten skola som vår.


10. Känner du dig förberedd nu när du ska ut och praktisera?

Elev: Jag kommer att ställa mycket frågor, men jag kommer nog att anpassa mig snabbt och jag tycker att det är bra att jag kommer att få  träning.


11. Tror du att du kommer att jobba som snickare  i framtiden?

Elev: Ja det tror jag, för jag tycker att det är jätte roligt. Om jag får ett jobb som jag trivs med så kommer jag att fortsätta i branschen.

12. Hur känner du inför framtiden, tror du att du kommer att få ett jobb när du är färdigutbildad? Är du optimistisk eller pessimistisk?

Elev: Jag är nog optimistisk, för alla säger att tjejer är eftertraktade både i byggbranschen och i måleribranschen. Jag fick höra flera gånger när jag var ute på praktik på en målerifirma att det är stor efterfråga på oss tjejer. Så ja, jag är optimistisk.

13. Vad gör du om 10 år?

Elev: Förhoppningsvis så jobbar jag som snickare och bor i hus strax utanför stan och har sambo, barn får vänta.

14. Hur många syskon har du?

Elev: Jag har en syster som är två år äldre än jag.


15. Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Elev: En vanlig vardag så går jag upp och äter frukost, jag har inte jättemycket tid över på morgonen för jag gillar att sova, sen beger jag mig till skolan sen efter skolan så har jag ofta träning. Om jag inte har träning så träffar jag kompisar och pluggar om jag har några hemuppgifter.


16. Sitter du mycket bakom datorn?

Elev: Jag sitter bara där när jag har tid, jag försöker att undvika det så mycket som möjligt, men det blir lätt att man hamnar där.

Lars: Vad gör du vid datorn?

Elev: Jag kollar olika sidor som facebook och chattar på MSN.

Lars: Du spelar inte dataspel?

Elev: Nej, det gör jag inte.


17. Använder du dig av mobiltelefon?

Elev: Ja, det gör jag, väldigt mycket.

Lars: Vad använder du mobilen till?

Elev: Jag sms:ar mycket. Jag har gratis-sms så det blir en del sms om dagen.


18. Vad tycker du är roligast med byggprogrammet?

Elev: Jag kunde inte mycket om bygg innan jag började, så det roligaste är att man får lära sig så mycket nytt. Det var jätteroligt när vi byggde stugorna, för då lärde jag mig jätte mycket.

Lars: Ja, och stugorna blev ju bra med.

Elev: Ja, det gör det ännu roligare.


19. Har du haft något sommarjobb?

Elev: Nej, det har tyvärr inte funnits några sommarjobb.


20. Vad tycker du är tråkigast med skolan?

Elev: Jag tycker inte att något är jätte tråkigt. Men jag tycker mindre om grundämnen som till exempel svenskan. Jag gillar och skriva, men svensklektionerna blir lätt långtråkiga.


21. Har du några råd till blivande byggelever?

Elev: Välj bygg om du verkligen gillar bygg. Det mesta vi läser har inriktning på bygg, även matte, svenska och engelska har den inriktningen, så kallad infärgning.


God Natt



Så här ser man då ut när man ska sova, god natt alla där ute <3


Vikterna



så här ser då vikterna ut som jag ska träna upp benet med. Sitter lite böjt med benet, en 10 cm hög grej i knävecket och höjer foten 30 ggr :P   (1.5kg vikter på båda fötterna)

Resultat

Hejsan hoppsan

Nu har jag varit hos läkaren och fått svar på vad det är med mitt knä. Tydligen var det nåt med brosket bakom knäskålen, förvänta er inte att jag har förstått exakt vad han snackade om. Han sa nåt om nån sjukdom som bara hade ett latinskt namn. Detta är visst vanligt bland tjejer i min ålder, typiskt att allt ska hända tjejer menmen. Efter några veckors träning av knät så borde det gå över så småning om. Ifall det inte försvinner så kan det ha nåt med miniskerna att göra och då är det typ allvarligare, let us pray!

Men nu till själva undersökningen, kan inte säga att det var särskilt behagligt, läkaren var riktigt söt men det hade jag inte en tanke på, så mycket som jag hatade honom just då. Han bad mig först vänligt att böja knäna så långt jag kunde (låg på rygg) och självklart gjorde det ont i mitt högra knä när jag hade kommit typ till hälften. Så han "hjälpte" till lite. Samtidigt som han tryckte på min knäskol så tryckte han bak mitt ben så långt det gick, TROR ALDRIG I HELA MITT LIV ATT JAG HAR HAFT SÅ ONT!!!! Ärligt talat så trodde jag att mitt skrik skulle locka till sig fler personal, men antar att det inte var så högt som jag trodde eller så har de jäkligt bra ljuddämpnig i rummet :P

Bokade tid för gerdasil sprutor också när jag väl var igång. Visade sig att det var i sista stund, nån månad till och jag hade fått betala fullpris på den sista sprutan, nu får jag den gratis istället :P

Puss å kram lingonbanan

killar och tjejer

Jag har tänkt på en sak, tänker väldigt mycket nu. Detta kanske inte gäller alla tjejer men iallafall mig och några av mina kompisar. Det är så mycket lättare att umgås med killar än med tjejer, jag har ingen aning varför men tror att det är för att de inte är så jäkla invecklade dom står för en sak och sen håller dom sig till det och står för det (finns självklart undantag) men inte som de flesta tjejerna som ändrar åsikt typ hela tiden eller kan inte umgås med andra som tycker annorlunda, finns självklart undantag här också men inte många.
   Med killar kan man säga precis vad man tycker utan att de dömmer än så hårt och även ifall de gör det så är det lättare att argumentera emot. Jag antar att det är därför jag just nu har uppe 4 chattfönster med killar och ett med en tjej, som råkar vara en av mina bästa tjejkompisar.  
   Jag undrar bara hur killar tänker, om de tycker att det är lättare att vara med tjejer eller om de hellre håller sig till killarna, vet ju killar som typ bara umgås med tjejer. Tänk om det hade funnits nåt sätt att höra vad killar i ens närhet tänker. Jag är nästan helt säker på att åtminstone en av killarna jag snackar med nu tycker att jag är jobbig, men säger han inget så får han skylla sig själv.

Rix vs Mix Megapol

Min familj är trogna rix lyssnare men nu när det är sommar så måste jag säga att pratarna är nog de sämsta jag någonsin har hört, särskilt det där med "tala ut" det är så sjukt lamt det har ingen mening över huvud taget, bara en massa fulla männsikor som ringer in och säger det de tänker på just då och ångrar det säkert dagen efter, det är bara så himla meningslöst!
  Så nu har vi börjat lyssna på mix och måste säga att de verkligen blandar olika låtar och tjatar inte ut de nyaste så som rix gör. De har kanske inte de bästa pratarna de heller men musiken gör att man hellre lyssnar på dem. Bara som ett exempel så har vi haft på mix nu och dom har spelat Oasis, Beyoncé, Caroline af ugglas och Backstreet boys efter varandra. Medan rix spelade Kim (från made in sweden), justin timberlake, Beyoncé och Ola - samma som de spelade för kanske en halvtimma sen.  Jag menar hallå! vakna, ingen vill ha ens favoritlåt uttjatad på det sättet, det räcker med att man spelar den själv stup i kvarten!!!
   Mamma kommer antagligen andra tillbaka till rix när det är slut med sommarpratarna och de ordinära kommer tillbaka men jag antar att man får stå ut med det på nåt sätt.


Dags för Laurentius

Hej på dej din fina fisk.

Ida fixade jag äntligen en tid på sjukhuset för mitt fula knä. Det har gjort ont i snart en vecka och jag har inte orkat boka en tid på laurentius förrän precis. Jag kan inte ha benet i en ställning förrän det gör sjukt ont och måste ändra ställning. Det gör också ont när jag går i trappor, nu det senaste har jag nästa fått hoppa upp för att inte behöva ha knät i en viss ställning. Juste, det där med att gå ner på knä och leka med småbarn, HELT OMÖJLIGT!! Och det är typiskt för just den här veckan som var så var mina söta små sysslingar nere från Dorotea med sin pappa. Erik, den yngsta är 4 år och ett riktigt charmtroll. Självklart vill han gärna leka, men på grund av mitt knä så har jag varit lite tråkig. Hoppas att läkaren kan hitta felet och bota det :)

Toalett i Vegas



Här är då lite av en toalett i vegas. Ni skulle sett alla toaletterna, vi gick in på hotellen bara för att få se hur dom ssåg ut det var helt insane! tänk om man hade haft nåt sånt hemma.

Napa Valley



Min syster utanför en vingård i napa, har tyvärr inga bilder på vingårdarna äm ,em ska lägga ut så fort jag har fixat.

Carmel



Jag och syrran på stranden i Carmel, tror aldrig att jag har sett sån sand. Den var nästan lika finkornig som mjöl :O
 Tyvärr hann vi inte se mycket mer av denna vackra staden men det får bli nån annan gång :)

Alcatraz



Gjorde en tripp till Alcatraz island medan vi var i San Fransisco. Riktigt häftigt, rekommenderar alla att åka dit. Rundvisningen var helt sjuk, hade på sig ett par hörlurar och gick dit rösten sa att man skulle. KÄNDES SOM ATT DET VAR EN MASSA FÅNGAR RUNT OMKRING!

RSS 2.0